Contract de împrumut

5/5 - (13 votes)

Tu știi ce reprezintă un contract de împrumut?

Un contract de împrumut simplu conține informații de bază despre condițiile în care poți împrumuta bani de la bancă. Se precizează cui, cui și cât împrumută, care este recompensa pentru împrumut, când ai banii de returnat (program de rambursare) și informații generale, care de obicei se referă la termenii și condițiile generale.

Pentru credit veți returna banii treptat in rate, astfel încât contractul trebuie sa conțină și informații despre cuantumul ratei, ziua lunii in care urmează a fi achitate ratele si data primei rate.

Acordurile specifice variază în funcție de tipul de împrumut și sunt întocmite pentru toate tipurile de împrumuturi – atât împrumuturi personale, cât și împrumuturi de afaceri, precum și descoperiri de cont sau carduri de credit.

Ar trebui să am un contract când împrumut de la familie sau de la cunoștințe? Contract de imprumut intre persoane fizice

împrumut onlineDa! Mulți oameni simt că, dacă există un contract pentru ceva, acesta este oficial, nu este necesar în familie – ne credem. Toate acestea se aplică până când se întâmplă ceva. De exemplu, una dintre părți susține că a împrumutat mai mult de la cealaltă, membrii familiei sunt implicați sau decesul va avea loc.

Proprietatea și banii sunt lucruri care ar trebui să fie în ordine. Toată lumea are atunci liniște și nu există niciun motiv să ne certăm. Și când rambursați un astfel de împrumut, scrieți din nou o confirmare despre acesta.

Aplica Acum

Scrierea unui contract de împrumut nu este practic nimic complicat, puteți găsi diverse modele pe internet. Contractul trebuie să conțină următoarele informații:

– care împrumută bani;
– cui le împrumută;
– câți bani;
– când vor fi returnate (o singură dată, în rate);
– care este recompensa pe care o primește debitorul (dacă familia nu dorește nicio dobândă de la tine, scrie că împrumutul este fără dobândă);
– data semnării contractului;
– semnăturile ambelor părți.

Dacă rambursați împrumutul împreună cu familia sau prietenii, este o idee bună să-l trimiteți prin transfer bancar. Astfel, nimeni nu se poate îndoi că ai returnat rata persoanei de la care te-ai împrumutat. Dacă returnați rata în numerar, este rezonabil să scrieți o confirmare.

Contract de imprumut bani

Lipsa unui contract este o problemă comună pentru împrumuturile între oameni. Că nu ți-a trecut niciodată prin cap să împrumuți doar unui prieten pe care îl cunoști bine și ți-a returnat întotdeauna banii? Unii dintre voi poate chiar să fi împrumutat bani cuiva, dar acesta nu i-a returnat. Nu ați semnat un contract de împrumut între ei, așa că nu aveți nimic care să vă confirme cu adevărat dreptul la bani. Vă vom sfătui ce ar trebui să conțină cu siguranță un astfel de contract pentru a nu vă pierde banii.

Când vine vorba de împrumut, probabil că suntem primii care ne imaginăm o bancă și un munte de hârtii. Dar uneori există o situație în care banii sunt împrumutați de prieteni sau familie. În acest caz, împrumutul nu face obiectul unei afaceri, ci este un eveniment privat între două entități private. Și tocmai în aceste cazuri este potrivit un contract de împrumut bine scris.

Găsește împrumutul potrivit ție, imediat