Biroul de Credite

4.8/5 - (11 votes)

Tot ce trebuie să cunoști despre Biroul de Credit

Biroul de Credit a fost creat pentru a colecta și a partaja informații de credit despre clienți. Inițial, a servit doar ca sursă de informații pentru bănci, acum bazele de date pot fi folosite și de companiile nebancare și uniunile de credit.

Ce este un Birou de Credite?

Cu siguranță ați auzit de Biroul de Informații de Credit dacă v-ați ocupat vreodată de împrumuturi online sau achiziții în rate. Înainte de semnarea contractului de împrumut, băncile își informează clienții despre verificarea istoricului de credit în bazele de date BIK, pe piață puteți găsi cu ușurință credite online fără Biroul de Credit, iar în cazul rambursărilor cu întârziere, lista debitorilor poate fi îmbogățită. Verificați ce rol joacă Biroul de Credit pe piața financiară și de ce se vorbește atât de mult despre asta.

Biroul de Informații de Credit este o întreprindere înființată de Asociația Băncilor Poloneze și de băncile private pentru a colecta și a partaja informații despre istoricul de credit al clienților individuali. Bazele sale de date sunt utilizate în principal de bănci, dar și de companii nebancare și uniuni de credit.

Datele care ajung la Biroul de Credit provin de la bănci și companii de credit, colectate în momentul solicitării unui împrumut sau a unui împrumut. Biroul de Credit înregistrează exact când a fost acordat un anumit împrumut, pentru cât timp și în ce monedă.

În plus, bazele de date Biroul de Credit primesc și informații despre garanții de credite care au semnat un acord cu banca.

Aplica Acum

Ce se întâmplă cu datele mele?

Istoricul dvs. de credit începe să se formeze atunci când obțineți primul împrumut sau împrumut. Deja atunci, Biroul de Credit primește informații despre modul în care vă ocupați de rambursarea datoriilor și dacă există dificultăți sau întârzieri.

În timp ce ai un singur împrumut la un moment dat și știi perfect dacă povestea ta este pozitivă, problema apare atunci când există mai multe dintre aceste împrumuturi și nu ești sigur dacă ai reușit să obții toate ratele.

În acest caz, înainte de a lua un alt împrumut, merită să verificați dacă adnotarea despre istoricul de credit rău nu a apărut accidental în Biroul de Credit.

Eliminarea datelor din Biroul de Credit

Dacă istoricul dvs. de credit s-a dovedit a nu fi pozitiv, probabil vă întrebați cum să vă eliminați datele din baza de date Biroul de Credit. Din păcate, curățarea Biroul de Credit este posibilă doar în cazul datelor pozitive.

Când toate obligațiile sunt rambursate și închise, iar întârzierile la rambursarea lor nu au depășit 60 de zile, acestea sunt eliminate din baza de date Biroul de Credit. Datele negative sunt de neșters și urmează să fie folosite de bănci pentru a evalua mai bine bonitatea și bonitatea pentru viitor.

Găsește împrumutul potrivit ție, imediat