Credit verde

5/5 - (5 votes)

Credit verde – Ce trebuie să știi despre acest tip popular de împrumut în 2023?

Persoanele interesate care iau în vedere să achiziționeze o anumită locuință în țara România pe o perioadă, să zicem, de 30 de ani pot alege din mai multe tipuri de credite, însă cele mai importante sunt: creditele ipotecare standard și creditele verzi. Acestea din urmă pot fi solicitate și aprobate s de câteva bănci mari, de renume, și au dobânzi cu mult mai mici decât dacă ar fi să le comparăm cu cele ale creditelor ipotecare standard, iar uneori nu există comisioane de analiză sau evaluare a imobilului.

În general, trebuie să știi că creditele verzi au fost, sunt și vor fi destinate achiziționării de locuințe noi, desigur, cu eficiență energetică, care trebuie să aibă un certificat energetic A sau B superior, ceea ce înseamnă un consum anual specific mai mic sau egal cu 163 kWH pe metru pătrat. În plus față de documentele standard necesare pentru a contracta un credit, acest certificat trebuie adus la bancă în momentul în care se decide asupra împrumutului.

Credit casa verde

Potrivit datelor din piața imobiliară, o locuință eficientă energetic poate aduce beneficii financiare pe termen lung, prin reducerea costurilor la utilități comparativ cu locuințele tradiționale. De asemenea, un astfel de imobil poate oferi un mediu mai sănătos, o amprentă de carbon mai mică și standarde de viață mai ridicate.

Aplica Acum

Chiar dacă numărul băncilor care oferă credite verzi este încă mic în prezent, acestea ar putea deveni din ce în ce mai populare în viitor, odată cu creșterea numărului de proiecte care obțin certificarea verde. Acest lucru ar putea conduce la o creștere a numărului de bănci care oferă astfel de credite și implicit, o creștere a numărului de solicitanți.

Găsește împrumutul potrivit ție, imediat