Cum să analizezi o cerere de credit – Pro și Contra

5/5 - (5 votes)

Vrei să știi dacă îndeplinești cerințele pentru a încheia un contract de împrumut? Banca încă aprobă împrumutul dvs. dacă nu atingeți pragul prezumtiv de limită?

Circumstanțele de credit de pe piață au tendința de a deveni mai restrictive. BNR a introdus noi cerințe de reducere a riscurilor în 2022.
De exemplu, BNR a majorat avansul de la minim 15% la minim 25% pentru a înăspri cerințele pentru creditele de investiții ipotecare.

Cei care doresc să obțină un împrumut dar, dintr-un motiv sau altul, se găsesc la limita de eligibilitate, au numeroase întrebări.

De ce sunt esențiale cerințele de eligibilitate?

Dacă ar fi să facem o analiză strictă bazată pe factorii luați în considerare de organizațiile financiare atunci când acordă un împrumut, lucrurile ar putea fi clasificate pur și simplu drept acceptate sau refuzate în alb-negru.

Dar s-a întâmplat și invers, finanțatorul schimbându-și regulile și acceptând solicitanți cu scoruri mai mici.

Am studiat numeroase exemple specifice care implică acceptarea creditorului în timp.

Băncile vor împrumuta debitorilor cu credit slab, atâta timp cât și-au crescut semnificativ scorurile FICO.

Evident, pentru a fi aprobat pentru credit, capacitatea clientului trebuie să fie mai mare decât în prezent.

Care sunt cerințele de eligibilitate?

Orice împrumut, fie că este pentru scopuri personale, o locuință, un împrumut școlar, un card de credit etc., va fi acordat numai dacă îndeplinește cerințele de eligibilitate stabilite de către creditorul specific.

Singura diferență reală între cerințele de eligibilitate de la o bancă la alta este ponderea.

Finanțatorul vă va solicita diverse detalii atunci când vă depuneți alocația de credite online la sediul instituției, astfel încât să poată finaliza cerințele de eligibilitate și să vă determine punctajul clientului.
Sunteți aprobat pentru finanțare atâta timp cât treceți peste punctul de limită al finanțatorului.

De asemenea, ar trebui să știți că eligibilitatea nu este fixă; variază de la bancă la bancă și chiar de la IFN la IFN.

Aplica Acum

Nu reiterez că criteriile fiecărei forme de credit sunt extrem de diferite unele de altele (vorbim aici de credite garantate sau negarantate, credite de consum sau ipotecare).

În ciuda acestei variații, cerințele de eligibilitate au anumite caracteristici.

Cel mai important, toate instituțiile de creditare indică în mod clar cerințele de eligibilitate.

Care este nivelul de respingere?

Nu înseamnă că veți fi refuzat automat dacă nu îndepliniți una dintre cerințele de eligibilitate. De asemenea, este foarte semnificativ rolul pe care îl joacă acel criteriu în stabilirea punctajului final.

De exemplu, istoricul de credit are cea mai mare pondere, de obicei între 40% și 50%. Niciun alt criteriu nu are același domeniu de aplicare.

Atunci când scorul FICO al unei persoane este de 0, 100, 200 sau 300, este obișnuit ca ea să se îngrijoreze că cererea lor de credit va fi respinsă.

Dar, lucrurile nu s-au terminat cu siguranță, chiar și cu un istoric prost de credit. În această circumstanță, există încă oportunități de a obține credit.

Pentru aceste persoane, IFN-urile sunt mai flexibile, dar și băncile au devenit recent mai îngăduitoare la anumite niveluri, mai ales dacă restul parametrilor sunt excepțional de puternici.

Care sunt cerințele pentru obținerea de împrumuturi online?

Împrumuturile online sunt renumite pentru că sunt mai flexibile decât alte soluții. Ei anticipează, de asemenea, cerințe de eligibilitate substanțial mai blânde ca urmare.

Deși consumatorul consideră că procesul de solicitare a împrumutului online este extrem de confortabil, există totuși câteva linii directoare care trebuie urmate.

În general, ai nevoie de următoarele lucruri pentru a aplica pentru un împrumut online: un cont bancar unde poți obține credit și să-ți rambursezi plățile mai târziu;

• existența unui venit fix; de obicei, băncile și IFN-urile au praguri de acceptare a venitului net minim predeterminate.
• in general intre varsta de 18 ani si pensionare in Romania (dar sunt si cazuri in care varsta minima incepe de la 20, 22 de ani, iar cea maxima ajunge pana la 70, 75 de ani).
• scor mare de credit

Găsește împrumutul potrivit ție, imediat