Poprire pe cont – Mai ai voie să deschizi un credit?
Este important să se ia în considerare problema popririi contului bancar și impactul acesteia asupra contractului de împrumut bancar.
Încheierea unui contract de împrumut într-un cont bancar permite titularului contului bancar să efectueze retrageri de numerar sau decontări în plus față de fondurile acumulate în cont. În practică, există o problemă cu utilizarea dreptului de mai sus de către titularul de cont în cazul sechestrului acestui cont bancar.
Ce inseamna poprire pe cont?
Poprirea este supusă unei creanțe dintr-un cont bancar, care există numai atunci când în cont există fonduri. Titularul contului bancar are o cerere de plată a fondurilor în cont. Cu toate acestea, contractul de cont bancar nu prevede dreptul la îndatorare în contul bancar. O cerere de plată sau decontare în numerar în plus față de fondurile acumulate în contul bancar ia naștere ca urmare a încheierii unui contract de împrumut într-un cont bancar și, ca atare, nu poate fi supusă popririi prin executare din contul bancar.
Deci, dacă există un poprire de creanțe dintr-un cont bancar, în baza căreia banca este obligată să nu efectueze retrageri din cont fără acordul executorului judecătoresc, până la concurența cuantumului creanței, precum si pentru virarea executorului judecatoresc a sumelor aflate in cont, poprirea de mai sus nu cuprinde pretentii de plata sau decontare in numerar in plus fata de fondurile acumulate in contul bancar, care rezulta din raportul juridic al creditului de cont bancar, separat. din relatia stabilita in baza contractului de cont bancar.
Prin urmare,în cazul popririi creanțelor dintr-un cont bancar, titularul acestui cont nu pierde dreptul de a efectua retrageri sau decontări în numerar rezultând soldul debitor. Poprirea creanțelor dintr-un cont bancar nu poate conduce la interzicerea exercitării drepturilor rezultate din contractul de împrumut într-un cont bancar.
Efectele sechestrului și rambursării creditului
În cazul popririi creanțelor din contul bancar, există o problemă cu rambursarea debitului rezultat din contractul de împrumut cont bancar. Ar trebui pusă întrebarea dacă, dacă există un sold debitor, banca poate contabiliza plățile efectuate în contul bancar la rambursarea împrumutului, până la restituirea integrală a acestuia, sau este obligată să transfere fiecare sumă de bani plătită către autoritatea de executare?