Contract de împrumut intre persoane fizice

A înțelege un contract de împrumut înainte de a-l semna este esențial pentru un viitor financiar liniștit, organizat și fără probleme. Contractul de credit vine cu anumite beneficii dar și cu responsabilități, de aceea este necesar să citim cu atenție documentele în care sunt scrise detaliile. Aceste documente sunt, de obicei, tipărite pe hârtie sau pe alt suport durabil iar toate datele sunt scrise în română și detaliate pe înțelesul clientului, fără fragmente de text scrise cu font mai mic. De asemenea, dacă sunt necesare informații suplimentare, creditorul trebuie să vină cu explicații, eventual ca anexe la contract sau note de subsol.

Contractul de împrumut reprezintă actul prin care un creditor oferă unui beneficiar proprietatea unei sume de bani, cu responsabilitatea celui din urmă de a restitui la o dată scadentă sumele îndatorate, în schimbul unei dobânzi. Contractul este necesar pentru a avea o bază legală, un act juridic prin care instituția creditoare primește asigurarea din partea beneficiarului, prin semnătură, că va achita în totalitate suma, prin rate sau prin rambursare anticipată, respectând toate condițiile scrise în contract (rata lunară, dobânzi, comisioane).

Contract de credit bancar

Deoarece creditul bancar poate fi de mai multe feluri (credit de nevoi personale, carduri de cumpărături, credite ipotecare, credite auto etc.) scopul contactului este și acela de a conștientiza ambele părți despre drepturile și obligațiile ce vin odată cu încheierea acestui contract.
Ce conține un contract de împrumut?

Contractul de împrumut cuprinde mai multe informații cu privire la identitatea instituției financiare la care ai apelat pentru un credit, identitatea beneficiarului împreună cu diferite date personale (nume, prenume, date din buletin, actualul angajator, venit lunar etc.) și de contact, durata totală preconizată până la încheierea contractului, valoarea creditului, precum și condițiile sale (dobândă, frecvența plăților, garanții, asigurări, dreptul de retragere etc.). Este necesar să te asiguri că ai fost informat complet de către o persoană calificată și ai înțeles fiecare parte din contract înainte de a face următorul pas.

Obligațiile tale sunt să te asiguri din timp că ai la dispoziție toate resursele pentru a restitui suma pe care o primești fără să îți îngreuneze prea mult viitorul financiar. Este important, să ai în vedere, că poți accesa oricând detaliile și termenii din contractul de împrumut și poți cere în orice moment noi explicații și răspunsuri la eventualele întrebări.

În concluzie, privitor la un credit bancar, un lucru important îl reprezintă contactul de împrumut, respectiv înțelegerea tuturor detaliilor din document și conștientizarea drepturilor și responsabiliăților. Deci acordă deosebită atenție în etapa inițială a creditului și astfel vei fi asigurat pe viitor și nu vei întâmpina nici o problemă.

Tags:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *